Tájékoztatás
Területi gondozás
Tájékoztatás
Területi Gondozás - Tájékoztatás

Feltöltve: 1 éve

ESZI Területi Gondozás - Tájékoztatás a járványügyi veszélyhelyzet ideje alatt is elérhető házi segítségnyújtásról, idősek számára nyújtott szociális segítésről, mentálhigiénés támogatásról, valamint a kerületi szinten elérhető szociális étkeztetésről. 

A Házi Gondozó Szolgálat jelenleg a jól bejáratott, megszokott házi segítségnyújtásra, új ellátottat akkor tud regisztrálni, ha az igénylő környezetében - komoly akadályoztatás miatt - nincs olyan hozzátartozó, aki el tudná végezni a megigényelt szociális segítést és a személyi gondozást, továbbá ezek a tevékenységek elengedhetetlenül részei a napi életvitelnek.

A már korábban megkötött megállapodások szerinti esetekben, a járványügyi veszélyhelyzet miatti, megelőző, óvó intézkedések részeként, az igénybe vevők gondozási szükségletét szem előtt tartva, megtörtént a gondozási folyamatok racionalizálása, egyszerűsítése.

A gondozók minden alkalommal, amikor az ellátást igénybe vevővel kapcsolatba lépnek, egyéni védőfelszerelést viselnek a gondozott személy és a saját egészségük megóvása érdekében is. 

A bevásárlást és a gyógyszerek kiváltását - a járványügyi veszélyhelyzet idején - nem feltétlenül a személyi gondozást végzők, hanem a szintén a Területi Gondozás részeként működő idősek vagy a demenciával élők nappali ellátásának dolgozói, valamint a XV. kerületi ESZI más egységeinek, alapesetben gondozói vagy technikai feladatokat ellátó munkatársai végzik.

Az Időseket Segítő Szolgálatok és az Időseket és Demenciával Élőket Segítő Szolgálat a járványügyi veszélyhelyzet fennállásának végéig nem látogathatók. A gondozók az idősekkel telefonon és online alkalmazásokon keresztül tartják a kapcsolatot. Az időseknek szükség esetén a gondozók bevásárolnak, gyógyszert váltanak ki, valamint a személyes találkozást mellőzve, lelki támogatást nyújtanak a megváltozott életkörülmények könnyebbé tétele érdekében.

A szociális étkeztetés a járványügyi veszélyhelyzet idején csak házhoz szállítással vehető igénybe. A XV. kerületi Önkormányzat a kerületben lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező új igénylők részére a szociális étkeztetés keretében napi egyszeri normál meleg ebédet biztosít házhoz szállítással.

Akik alapesetben nem jogosultak a szociális étkeztetésre, azok az igénylők az egyszeri meleg ételt fix díjért tudják megvásárolni, amely szintén kiszállítással jut el a megadott lakcímre.

A szolgáltatás kizárólag telefonon vagy e-mailben rendelhető meg.

A szociális étkeztetés biztosításáról szóló Közlemény részletesen tartalmazza az összes fontos információt és az alábbi linken érhető el.

https://www.bpxv.hu/hirek/kozlemeny-a-szocialis-etkeztetes-biztositasarol?fbclid=IwAR04KZnkAZirIbPDQbBQFzdTQRHGvRulg62xfV-bs02gzRIbOz3QEXbNwPQ

Ajánlott hírek
Közlemény
1 hete
A Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola...
FENO
Köszönet
1 hete
Köszönet
ÉNO
Tájékoztatás
2 hete
FENO
Tájékoztatás
1 hónapja
Területi gondozás
TÁJÉKOZTATÁS
1 hónapja
ÉNO
Tájékoztatás
1 hónapja
FENO
Tájékoztatás
1 hónapja
Tájékoztatás
ÉNO
Tájékoztatás
2 hónapja
Facebook
Legfrissebb hírek
Közlemény
1 hete
A Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola...
FENO
Köszönet
1 hete
Köszönet
ÉNO
Tájékoztatás
2 hete
Állásajánlatok
Levendula Nagyi
Kapcsolat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye

1157 Budapest, Árendás köz 4-6.

Tel./Fax:
06-1/306-3184
06-1/307-6263
06-1/ 271-0209

 E-mail: igazgato@eszixv.hu

 Facebook: facebook.com/eszixv