Nyári gyerekprogramok
CsGyK
Nyári gyerekprogramok
Nyári gyerekprogramokat szervez a Család- és Gyermekjóléti Központ

Feltöltve: fél éve

Kézműveskedés az óvodai és iskolai szociális segítőkkel

Július 23-án csütörtökön kézműves programra hívtuk a gyerekeket és szüleiket a XV. kerületi Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) árnyékos kertjébe. A lebonyolításban segítségünkre voltak az Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központ, a Fióka Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a Mufti munkatársai.

A programot már nagyon vártuk, ezért előtte a hetet azzal töltöttük, hogy begyakoroljuk a fonás és festés csínját-bínját, hogy minél több lehetőség közül választhassanak a gyerekek, felnőttek.

Mivel fontosnak tartjuk a környezettudatosságot, ezért sok alkotás elkészítéséhez a minden háztartásban fellelhető dolgokat hasznosítottunk újra.  Ilyenek voltak a tojástartóból készített hajók, és bálnák, a tejesdobozból készített pénztárcák, illetve a festett csigaházak is. De ezek mellett lehetett többek között festeni, kosarat fonni és gyöngyöt fűzni is

Természetesen nagy sikert aratott a csillámtetoválás is. A délután végére a szerepek megcserélődtek, és a gyerekek tetoválóművészekké váltak.

Szabadulószoba Újpalotán

„Vajon sikerül kijutni egy óra alatt?” – ez a kérdés foglalkoztatott mindenkit, amikor elmentünk az Újpalotai Szabadidő Központ szervezésében létrejött szabadulószobába.

A Zsókavár utca 2. szám alatt található helyszínen egy izgalmas nyomozásban vettünk részt, amely során az elrabolt pénzt kellett visszaszereznünk.  Annak érdekében, hogy kiszabaduljunk a rablók fogságából számos ügyességi és logikai feladaton kellett túljutnunk, amelyhez szükség volt a csapat együttműködésére.

Mivel többen voltunk, mint ahányan egyszerre játszhatnak, ezért két csapat alakult. Így már nem csak a kijutás volt a kérdés, hanem az is, hogy melyik csapat a gyorsabb.

Akik épp nem voltak bent a szobában, a közeli játszótéren beszélgettek és karkötőt fonhattak. Végül mindkét csapat sikeresen kijutott, az egyik csapat 4, a másik pedig 23 másodperccel az idő lejárta előtt!!!. Szoros küzdelem volt!

Nagyon élveztük mindannyian, és ajánljuk, hogy keressétek fel!

 

Nyári programjaink megtalálhatók az óvodai és iskolai segítők "Labirintus15" (https://www.facebook.com/labirintus15/) és "Labirintus neked" (https://www.facebook.com/labneked/) oldalain a Facebook-on.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 

 

 

 

 

Ajánlott hírek
ÉNO
Tájékoztatás
1 hónapja
Ünnepi nyitvatartás 2020
1 hónapja
Az ESZI Egységek, telephelyek nyitvatartása az ünnepek alatt.
FENO
Tájékoztatás
1 hónapja
CsGyK
Adomány érkezett a melegedőbe
1 hónapja
Nagylelkű adományt kaptak a Nappali Melegedő és Utcai Gondozó Szolgálat hajléktalan ügyfelei
FENO
Tájékoztatás
2 hónapja
Szociális Munka Napja rendhagyó módon
2 hónapja
November 12-én van a Szociális Munka Napja.
Facebook
Legfrissebb hírek
ÉNO
Tájékoztatás
1 hónapja
Ünnepi nyitvatartás 2020
1 hónapja
Az ESZI Egységek, telephelyek nyitvatartása az ünnepek alatt.
FENO
Tájékoztatás
1 hónapja
Állásajánlatok
Levendula Nagyi
Kapcsolat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye

1157 Budapest, Árendás köz 4-6.

Tel./Fax:
06-1/306-3184
06-1/307-6263
06-1/ 271-0209

 E-mail: igazgato@eszixv.hu

 Facebook: facebook.com/eszixv