Csákvári kirándulás

CSÁKVÁRI KIRÁNDULÁS

 

2018. szeptember 14-én pénteken 8 órakor az Arany János utcai Időseket Segítő Szolgálat klubtagjai 53 fővel autóbuszos kirándulásra indultak.

A délelőtti órákban érkeztünk Csákvárra a tájházhoz, ahol Tóth Árpádné Marika,  az idegenvezető nagyon kedves fogadtatásban részesített bennünket. Pogácsával, ásványvízzel megvendégeltek, majd Csákvár történelméről részletes előadást hallhattunk diavetítéssel egybekötve. Nagyon érdekes kiállítást láthattunk a tájház kiállítótermeiben.

Elsétáltunk a  turulmadaras Hősi emlékmű  szoborhoz, <1 kép>majd az éttermi ebéd következett, ahol 2 féle  finom menü közül lehetett választani. Ezután a helyi CSUTA cukrászda finomságait és fagylaltkülönlegességeit kóstolhattuk meg, mint pl „őrség zöld aranya”, és „komáromi leányka”- ízűt.

Innen pusztakocsikázásra indultunk, a  3 kétlovas szekér zsúfolásig megtelt. <2kép> Érdekességként láthattunk először egy családi házat, melynek lakója a kertjében több híres templom kicsinyített makettjét készítette el,-  és állította ki gipszből.

Tovább vittek bennünket egy pici tó mellett álló festői  Geszner –házhoz, melynek helyén egykor vizimalom állt. Jelenleg a Vértesi Natúrpark Látogatóközpontjának ad helyet, belső helyiségeiben bemutató,-és oktatóközpont, valamint a Vértes csodálatos világát ismertető kiállítás található, háromdimenziós életképekkel, fotókkal.

Utunk következő állomása az Esterházy-kastély parkja volt. A  gyönyörű épületet kívülről lehetett megcsodálni, mivel jelenleg kórházként üzemel. Akik bírják a lépcsőzést, egy kis kőből épült műbarlang feletti kilátóba is felmehettek, ill. megálltunk egy napóránál is.

Ezután még egy ménest is megmutattak nekünk, és ezzel a lovaskocsizás véget ért. Elbúcsúztunk az idegenvezetőtől, visszaültünk az autóbuszba, és egy gyönyörű indián nyári nap után este értünk haza Budapestre tele élményekkel. Köszönet a nyugdíjasként is tökéletesen aktív egykori klubvezetőnek: Vágóné Katának a profi szervező-segítő munkájáért !

2018.szeptember                                                                         

Glódiné Major Erzsébet

                                                                                                                              asszisztens

 

 

 

 

 

 

 

 

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:33:20
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Belépés

Elfelejtett jelszó