Kihívás Napja 2018

Kihívás Napja 2018. május 30.

Sportolj Nagyi!

 

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából és a sikere miatt hamar meghonosodott szerte Európában. 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Az országos rendezvény célja, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz minden korosztálynak.

Több éve sikeres a kerületünkben is az egész napos rendezvény, melynek része a Sportolj Nagyi! program, melyet a Csokonai Kulturális és Sportközponttal együttműködve szervezünk. Idén is kicsik és nagyok, idősek és fiatalok közös zenés bemelegítésével kezdődött a sport délelőtt a Budai II. Stadion füves pályáján Várszegi Béla vezetésével. Több százan mozogtak egyszerre.

 

 

Egy rövid szünet után már el is kezdődött a meridián torna Mattyasovszky Péter vezetésével. A dr. Eöry Ajándok által oly népszerű módszer gyakorlóinak száma folyamatosan nő kerületünkben, hiszen több helyen is működik gyakorló csoport.

Több párhuzamos program is volt: lehetett ping-pongozni, kártyázni, beszélgetni, volt vérnyomás és vércukor mérés is.  A játékos kedvűek vetélkedhettek is Jenei Tünde és Pánczélné Kiss Tímea vezetésével. Érdekesek és némi fejtörést okoztak a quiz kérdések, de kiváló eredmények születtek. A slágerek felismerése olyan gyorsan ment az egyik klubtagunknak, hogy tátva maradt a szánk. Az utolsó dalt (Azért vannak a jó barátok) közösen el is énekeltük.

Az ülő gyógytornát is sokan várták, hiszen Ódry Judit gyógytornász rendszeres tart foglalkozásokat a 60+ korosztálynak, akárcsak Tabi Hajnalka aki évek óta vezeti az ETKA jógát. Bár ez volt az utolsó program, a rendszeresen gyakorlók népes csoportja még ezen is részt vett.

 

 

A sok mozgás után jól esett megpihenni és elfogyasztani a bográcsban készült gulyás levest. Ábri Laci idén is remekelt!  Köszönjük mindenkinek a részvételt! 

J.M.

 

 

 

 

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:33:20
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Belépés

Elfelejtett jelszó