Önkéntesek a Házi Gondozásban

Önkéntesek a Házi Gondozásban

Az Időseket Segítő Szolgálat Házi Gondozás szolgáltatásába, bevezetjük az Önkéntes Programot. Megbeszélést folytattam Szokoli Erzsébettel - szociális munkás, szociálpolitikus, szupervízor -  aki az önkéntes program elindításához, lebonyolításához szükséges szakmai hozzáértéssel és tapasztalatokkal rendelkezik. Az egyeztetést követően 2017. augusztus-szeptemberében megkezdtük az előkészületeket a program elindításához. Kiválasztottuk a program koordinátorát Balázs Brigitta személyében. Az Levendula 60+ Önkéntes Program ütemtervének első lépése a szakemberek érzékenyítése volt, majd 2017. október 25-én kezdetét vette a Mentorok képzése (Mentor: az önkéntesek fogadását, tevékenységük támogatását vállaló szakemberek). A képzésben 4 szakemberünk vett részt: Bukovinszkiné Varga Ildikó, Nagy Katalin, Takács Eszter, Bérces Zoltánné.

A képzéssel párhuzamosan megkezdtük az önkéntesek „toborzását”. Az aktív időskorúakat reklám és szóróanyagban szólítottuk meg, mely segítségével igyekeztünk szélesebb körben megismertetni a lakosságot az önkéntesség fontosságáról, a program részleteiről.

A programra jelentkező 10 Önkéntes közül 6 fő végezte el a képzést: Farkasné Molnár Katalin, Ferencz Éva, Lovas Katalin, Sabján Rita, Sophensay Zsófia, Tőkés Ildikó.

A képzés végeztével a Levendula 60+ Önkéntes program önkénteseinek 2018.04.26-án ünnepélyes keretek között Németh Angéla alpolgármester asszony átadta a Tanúsítványokat és a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat által kiállított emléklapot.

Az átadáson jelen volt Németh Angéla alpolgármester, Báder György az Egészségügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság elnöke, Czuczu Tamás az Egészségügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság tagja, Varga Klára Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztály intézményi referense, Gráczer Irma ESZI igazgatója, és az ESZI Területi Gondozás munkatársai.

Az önkéntesek munkájukat 2018.06.01 napjával kezdik meg a házi segítségnyújtásban. Tevékenységek, melyet az önkénteseink végeznek: beszélgetés, bevásárlásnál segítség, sétáltatás, közös főzés, takarítás, kutyasétáltatás, kertrendezés, kísérés (pl: temető, fodrász, közért, orvos,) hólapátolás, ügyintézésben való segítségnyújtás, beszélgetés, postai küldemények feladásában segítség, szórólapok terjesztése.

Eredményekben gazdag sikeres munkavégzést kívánok az önkénteseknek a Területi Gondozás összes munkatársa nevében.

 

2018.05.17.

 

 

                                                                                                            Katonáné Jordáki Ildikó
                                                                                                            ESZI Területi Gondozás
                                                                                                                      egységvezető

 

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:33:20
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Belépés

Elfelejtett jelszó