Pótszilvesztereztünk

Pótszilvesztereztünk

Vidáman indult a 2018-as év is az Időseket Segítő Szolgálat Arany János utcai Nappali ellátásánál, hiszen 2018. január 4-én Pótszilveszterezni gyűltek össze tagok. Találkoztunk, hogy elbúcsúztassuk az Ó Évet, és köszöntsük az Újat.

Felelevenítettük az év utolsó napjához, ill. január elsejéhez társuló szokásokat és babonákat. Halat, baromfit és pulykát senki sem evett, nehogy a szárnyasok elkaparják a szerencsénket, malachúst viszont annál többet, mert a disznó kitúrja a szerencsét. Számos babonát felsoroltunk még például a lencseevés és a gazdagság összefüggéséről, a gombócokba tett férfi nevekről, ami alapján kiderült ki lesz a párunk, szerelmünk a következő évben.  A „kamránk”, hűtőnk tele volt, nem állt üresen se a liszt, se a só, se a cukortartó, így lesz mindenünk bőségesen ebben az évben is.

 

Beszélgetés a barátokkal, finomságok az asztalon és a Szenior Örömtánc csoport bemutatója meghozta a jókedvet! Minden megvan ahhoz, hogy mindenki jól kezdje az Új Évet! Bízunk benne, hogy az egészségünk, erőnk is meglesz hozzá.

Boldog, egészségben gazdag Új Évet kívánunk!

 

                                                                  Kató Lászlóné Zsuzsa

                                                                  Nappali ellátás vezető

 

 

 

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:33:20
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Belépés

Elfelejtett jelszó