Egészségnapon jártunk a szakorvosi rendelőkben

November 11-én rendezte Budapest XV. ker. Önkormányzat Egészségügyi Intézménye a kerület lakosainak az évek óta rendszeresen megszervezett őszi-tavaszi Egészségnapjainak egyikét, amelyre intézményünk a Család- és Gyermekjóléti Központ ismét meghívást kapott. A Rákos úti rendelőben központunk szórólapjaival voltak jelen a munkatársaink, tájékoztatták szolgáltatásainkról az érdeklődőket, valamint válaszolták a feltett kérdésekre.

                                                                                                        kép forrása: bpxv.hu

A Zsókavár utcai Gyermekrendelő programja színes és gyerekekre szabott, az ott dolgozó egészségügyi szakemberek jóvoltából, így oda egy kifejezetten gyermekeknek és szüleiknek szóló programmal készültünk. Szombaton reggel nyolc órakor sétáltunk be az orvosi rendelőbe, ahol a gyermekrendelői részen már lelkesen aprították, szeletelték, kockázták, kenték és díszítették az egészséges alapanyagokat tartalmazó salátatálakat,

gyümölcskoszorúkat, apró szendvicseket a gyermekorvosok, védőnők, asszisztensek, miközben azt latolgatták, hogy vajon hány család és gyerek fog eljönni a programra.

Mi is kaptunk egy védőnői szobát, ahol berendezkedtünk:

Ezek voltak a szülőknek, gyerekeknek szóló tájékoztatóanyagaink az igazolatlan mulasztások elleni kampányról, a szülőtámogató kisfüzetünk, intézményeink elérhetőségeivel, illetve arról, hogy mit nyújtunk a szolgáltatásainkon:

Vittünk kisebb ajándékokat is, mert terveztünk játékokat, és játszani ugyan csak úgy magában is nagyon jó, de ha kapunk érte valami apró, ám nélkülözhetetlen dolgot, akkor még lelkesebbek vagyunk:

Ezért beszereztünk tollakat, zsírkrétákat, színezőket, pontösszekötős noteszeket, buborékfújót, rejtvényfejtős Kisfülest, memóriakártyát és gránátalmát a játékosoknak. Gránátalmát azért, mert nagyon sok flavonoidot és C-vitamint tartalmaz, érdemes megismerkedni vele, rendszeresen fogyasztani:

Amikor a környezetünket elrendeztük, gyorsan átismételtük ördöglakataink nyitását-zárását, mert nem vallhatunk velük a gyerekek előtt szégyent! Mi az ördöglakat? Olyan kézzel szétszedhető és összerakható logikai játék, ami különböző nehézségi fokozatú, ám ha jól eltaláljuk, hogy mire vagyunk képesek, akkor kis erőfeszítés és gyöngyöző homlok után sikeresen szét-össze szedjük/rakjuk.

Terveink beváltak, mert a labirintusrajzolás, pandakeresés, kártyázás, memóriázás, kvízelés mellett szívesen játszottak kicsik-nagyok a készlettel. A gyerekek, szüleik, nagymamáik a szűrővizsgálatok közben, a bábszínház, arcfestés, csillámtetkó, zene és tánc mellett megkerestek minket is, így mi is jól szórakoztunk a kivitt játékainkkal és veletek, Önökkel.

Tavasszal megint találkozunk, addig is várunk mindenkit programjainkon és a Spirálházban!

 

 

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:33:20
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Belépés

Elfelejtett jelszó