Levendula Nap testi, lelki és szellemi egészségünkért

Levendula Nap testi, lelki és szellemi egészségünkért

2017. december 1.  péntek 9-13 óráig a Csokonai Művelődési Házban találkoztak a nyugdíjas klubok, szervezetek tagjai. A program a meridián tornával kezdődött, melyet évek óta Mattyasovszky Péter vezetésével gyakorlunk. 

A nap felvezető előadását az „Együttérző gyógyításról”, melyet Mezei Andrea a PAF elnöke tartott, nagy érdeklődés kísérte. A PAF jelentése Pozitív Attitüd Formálás. A szervezet tagjai azon dolgoznak, hogy visszaadják a gyógyítók szenvedélyét és önbecsülését. Fejlesztik a kórházi együttműködést, a betegek és a gyógyítók közötti kapcsolatot. Céljuk, hogy erősödjön az egészségügyi szervezetek öngyógyító képessége.

http://teruletigondozas.eszixv.hu/esemeny/119/paf---egyutterzo-gyogyitas-es-gyogyulas

Ezután bemutatkoztak a műhelyek vezetői:
Kátai Piroska  angol nyelvtanár – a jobbagyféltekés nyelvtanulás módszerét mutatta be. Sokan érdeklődtek – elsősorban gyermekeik, unokáik miatt – a nyelvtanulás gyorsabb módszerei iránt.

http://teruletigondozas.eszixv.hu/esemeny/118/ha-nyelvet-tanulsz-ne-tesztelj--csak-gyakorolj

Imolai Judit  human tanácsadó, coach, asztrológus  - a Tarot kártya szimbólumaival ismertette meg a résztvevőket. Meglepően sokan voltak a csoportjában, ahová a kellemes illatok és a különleges dekoráció vonzotta az érdeklődőket.

http://teruletigondozas.eszixv.hu/esemeny/123/parbeszed-a-sorssal---tarot-kartya       

Pazár Kinga tanácsadó, NLP mester – a generációk egymás közötti kommunikációjának lehetőségeiről konzultál csoportjával, hogyan találhatjuk meg a  közös nyelvet unokáinkkal a mai modern technikai viszonyok között.

Saját élményű történettel, kiscsoportos beszélgetéssel folytatódott az együttérző gyógyítás, ahol a csoporttagok részletesen megismerkedhettek a mozgalom elindítójával és annak munkásságával. Dr. Robin Youngson most megjelent könyve számos kérdést vet fel: Mekkoramozgástere van ma egy egészségügyi dolgozónak, hogy jobbá tegye a munkakörülményeit? Meglehet-e változtatni a rendszert egyéni eszközökkel? Hogyan csökkenthető az orvosok, ápolók szorongása és frusztrációja, amely az egészségügyi rendszer problémáiból fakad?

Tabi Hajnalka a Klebelsberg utcai Időseket Segítő Szolgálatnál vezet hétről-hétre ETKA jóga foglalkozásokat. Sokan rajta keresztül szerették meg a jógát és gyakorolják rendszeresen.

http://teruletigondozas.eszixv.hu/esemeny/121/etka-joga

Sokan várták Szedlacsek Katalin vezetésével a hangtálas záró meditációt, melynek célja az egyensúlyi állapot elérése. A csoportos meditációk során a testbe bejutó hangok és rezgések feloldják a blokkokat testben, ezáltal segítve a harmonikus működést

http://teruletigondozas.eszixv.hu/esemeny/120/a-hangterapia-celja-a-harmonikus-allapot-elerese

Az egész délelőtt jó hangulatban telt. Egy fontos észrevétele volt a résztvevőknek és még a foglalkozásvezetőknek is, hogy a jövőben jó lenne, ha mindenki részt vehetne valamennyi előadáson, műhelyen, mert a sok érdekes program közül nagyon nehéz volt választani.

J.M.

 

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:33:20
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Belépés

Elfelejtett jelszó