Őszi pillanatok, emlékképek

Őszi pillanatok, emlékképek

Októberben születésnapokat ünnepeltünk sok énekkel, finom süteménnyel, saját készítésű ajándékokkal a Kontyfa utcában az Időseket és Demenciával élőket Segítő Szolgálatnál.

Az ősz az elmúlás jelképe, ezért a klubban nyugtató hatású mandalákat színeztünk vidám, élénk színekkel, amivel nem csak a hangulatunk lett jobb. Fejlesztettük a finom motorikus mozgásunkat, mely a hétköznapi életben való boldogulást is segíti (gombolás, cipő bekötés stb.), továbbá a vidám színek az agy boldogságért felelős részét is stimulálják. A színezés közben még halk vidám zenét is hallgattunk, mely a pozitív hangulatot tovább fokozta. Ez egyben előkészület volt a szüreti bálunkra is, melyen nagy örömmel vettünk részt.

Klubtagjaink a boldogságtól, hogy táncolhattak még el is sírták magukat. Volt, aki elmondása alapján már 50 éve nem táncolt és nem is merte remélni, hogy az életben erre még lehetősége lesz. A tánc nem csak megmozgatta klubtagjainkat,  de még az emlékek felidézésre is kiváló volt. Sok elfeledett esemény tört a felszínre, melyek ezen betegségnél nagyon nagy dologok.

Az Újpalotai Család és Gyermekjóléti Központ 30. születésnapjára készített „faleveles” rózsacsokorral szintén fejlesztettük kezünk mozgását, újaink ügyességét, átmozgattuk magunkat a napfényes őszi séta keretében mikor a leveleket gyűjtöttük be. Kezdetben nehezen ment a hajolás, de a végére teljesen belejöttünk. A rózsacsokor készülése közben őszi verseket szavaltunk, melyekre némelyik klubtagunk emlékezett és velünk együtt szavalta. A jó hangulatot fokozta az őszi énekek, dalok közös éneklése és a sikerélmény az elkészült csokor láttán.


Napsütéses őszi napokon szívesen megyünk ki a közeli játszótérre, ahol a klubtagok örömmel ki is próbálják a játékokat. Élvezik a kint lévő totyogó gyerekek látványát és énekelnek nekik, bevonják a tornánkba a gyereket és szívesen játszanak velük. Sokat jelent számukra, hogy ezek a gyerekek elfogadják őket és nem ijedten néznek rájuk, mint saját dédunokáik, akik csak azt látják, hogy a dédi megváltozott, nem olyan már, mint régen.

Fontosnak tartjuk az ilyen séták során, hogy a klubtagok szocializációjához és a generációk közötti együttműködéséhez is hozzájárul.
A klubban a borongós ősznek nyoma sincs mindenki nagyon vidám és az évszak adta szépséget élvezi.

Pánczélné Kiss Tímea

nappali ellátás vezető

 

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-09-17 08:20:16
Feltöltve: 2018-09-03 08:34:56
Feltöltve: 2018-09-03 08:34:00
Belépés

Elfelejtett jelszó