Bevettük a Diósgyőri várat

Bevettük a Diósgyőri várat

2017. november 9-én az Arany Csapata elindult az év utolsó buszos kirándulására. Első úticélunk a Diósgyőri vár volt. Bár az idő ködös volt, az eső szitált, de ez sem vette el a kedvünket. Jelmezes tárlatvezetést kértünk. Egy apród vezetett be, nemcsak a vár termeibe, de a történelem felelevenítésébe is.  Megcsodálhattuk a hatalmas lovagtermet, elidőztünk a „Mindent a királyokról” teremben, megnéztük a tudás szobáját, megpihentünk az Anjou királynéi szobában, és a Reneszánsz királynéi termekben. A királynéi hálótermet és királynéi fürdőt sem hagytuk ki. Kipróbálhattuk ének tudásunkat a kápolna feletti szobában. A királyi kápolna Szent Hedvig tiszteletére felszentelt kápolna oltárában látható a Krakkóból származó Szent Hedvig ereklye. A kápolna padsorai a vizsolyi kápolna eredetijének mintájára készültek. Itt látható a Diósgyőri Madonna néven ismert fa szobor másolata.

A rondella alsó szintjén vártörténeti kiállítást láthattunk. A felső szintjén egy rendkívül látványos, körpanorámás, 3 D-s animációt tekinthettünk meg a Diósgyőri vár fénykoráról, pusztulásáról és újjáépítéséről.

Következő célállomásunk Lillafüred volt. Az odavezető úton is gyönyörködhettünk az ősz csodálatos színeiben. Megcsodáltuk a Lillafüredi Kastélyszálló impozáns épületét, végig sétáltunk a függő kertben. Sajnos a vízesés már éppen, hogy csak csordogált. Elidőztünk egy kicsit József Attila szobránál. Hamar ránk sötétedett, elindultunk hazafelé.

Sok szép élménnyel lettünk gazdagabbak! A hazavezető úton a jókedv sem hagyott alább. Vidáman, nótázva telt el ez az idő is. Reméljük, hogy még sok szép kirándulásban lesz együtt részünk!

 

                                                                                                                                      Kató Lászlóné Zsuzsa

Nappali ellátásért felelős

 

 

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:33:20
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Belépés

Elfelejtett jelszó