Kulturális és gasztronómiai élményeink Egerben

Kulturális és gasztronómiai élményeink Egerben

2017.október 25-én egy 50 fős külön busszal Egerbe látogattunk. A meteorológia előrejelzés ellenére gyönyörű, napsütéses időnk volt, így jólesett a szép őszi parkon átsétálnunk az Érseki Palotáig.

A nemrég igényesen felújított épület, a park és az épületben lévő kiállítások, tárgyak az idegenvezetőinknek köszönhetően „életre keltek”, visszarepítettek az időben. Az is különleges volt, hogy szabad volt a kiállított tárgyakhoz nyúlni, kihúzni a fiókokat, ahol számtalan érdekes írást, régi ereklyét, érdekességet láthattunk. A palotában csodás festmények, kegytárgyak, gyönyörű falfreskók, elegáns bútorok között jártunk, melyek történetét az idegenvezetőnktől ismerhettük meg.

Kellemesen elfáradtunk, jólesett megpihenni a földszinti cukrászdában és megkóstolni a frissen készült krémest. Többen ugyan – gyermekkoruk tiltására emlékezvén – felvetették, hogy milyen dolog ebéd előtt süti enni, de ennek ellenére mind elfogyott.  Kicsit napoztunk a palota kertjében, majd buszra szállva a Szépasszony –völgybe a Ködmön csárdába indultunk ebédelni.

   

Szépen megterített asztal várt minket egy pohár finom vörösborral, üdítővel. Az ebédünk: baconbe göngyölt jércemell volt, párolt jázmin rizzsel, Cézár salátával.

Ebéd után lehetőségünk volt körbejárni a pincéket. A bátrabbak kóstolhattak, mások ajándékot vettek, sétáltak.  A napot vidám énekléssel zártuk a buszban hazafelé. Élmény dús napunk volt.

 

Csiki Rózsika

nappali ellátásért felelős

 

 

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:33:20
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Belépés

Elfelejtett jelszó