CSALÁDI HÉTVÉGE 2017. EGER

Az Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai idén Egerbe szervezték a családi hétvégét. A tervezett programok között szerepelt többek között a Dobó István Vármúzeum és a Gárdonyi Géza Emlékház megtekintése, valamint a Beatles Múzeum látogatása.

Dobó várába a déli kapun bejutva, az alsó várudvaron keresztül elsőként a gótikus Püspöki palotába invitálta a csapatot egy korhű ruhába öltözött, felfegyverkezett fiatalember, majd ezt követően az egri vár története kiállítást nézhették meg. Látták Dobó bástyáját, jártak az Ágyúdombon, ahol, ha nem is ágyú, de puska „dördült” óriási hangot hallatván, elsősorban a kisfiúk nagy örömére. Akinek volt kedve, bátorsága a vártúra végén a börtönkiállításon is időzhetett. A Panoptikumban Gárdonyi Géza figurái elevenedtek meg, akiket tágra nyílt szemekkel figyelhettek kicsik, nagyok egyaránt.

 

 

 

 

Másnap az Egri Road Beatles Múzeumot látogatták meg a családok - a világ 4. Beatles múzeumát, amely kb. 2000 tárgyi emléket őriz. A múzeumban található relikviák, hangzóanyagok, poszterek, zászlók, bábuk, fali grafikák, a zenekar hangszereinek pontos mása, stb. évtizedek alatt gyűltek össze két magyar származású Beatles rajongó jóvoltából. A csapatot Billy kalauzolta, aki a pincehelyiségben található filmes bevezető után kronológiai sorrendben, multimédiás falak alkalmazásával mutatta be a Beatles történetét. Az emeleti szinten megtekinthették a korabeli sajtótermékeket, ruhadarabokat, maketteket, limitált kiadásokat, ritkaságokat, (pl. Paul McCartney eredeti aláírását.).

Filmrészleteket, interjúkat, koncertfelvételeket nézhettek meg gombnyomásra, illetve fejhallgatón keresztül hallgathatták a zenekar műveit, a látogatók közül voltak, akik gitároztak.

A családi hétvégén 5 család 24 tagja vett részt, akik páratlan élményekkel gazdagodtak a kétnapos kirándulás során.

 

 

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:33:20
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Belépés

Elfelejtett jelszó