Kihívás Napja - Sportolj Nagyi!

Kihívás Napja - Sportolj nagyi!

2017. május 31-én reggel 10 órakor a Budai II. Sportpályán - a Kihívás Napján - idősek és óvodások lepték el a füves pályát.  Zenés bemelegítéssel kezdődött a program. A gyerekek meghívása meglepetés volt, de mindenki nagyon örült nekik. A tornát Várszegi Béla és Ábri László vezették, akik mozdulatát több mint százan követtünk.

Ez a tavalyihoz képest sikeres újítás volt!  

Ezután összeálltunk egy flash mobra néhány új tánclépést megtanulva. És ez még csak a bemelegítés volt. Pár perc múlva már a résztvevők nagy része a Mattyasovszky Péter által vezetett 3-2-1 meridián torna gyakorlatait végezte. Akik ismeretlenül álltak be, sok segítséget kaptak a többiektől. Összesen 47-en tornáztunk egyszerre. A kerületünkben nagyon népszerű a Zhu Zhong Xiang professzor által kifejlesztett és a  dr. Eőry Ajándok által Magyarországon bevezetett mozgásforma. A gyakorlatok  mindenkire hatásosak,  és mindenki által könnyen elvégezhetők. Több helyen is lehet ingyenesen gyakorolni a kerületben.  (Csokonai Kulturális és Sportközpont, Klebelsberg utcai Időseket Segítő Szolgálat, Nyitott Ajtó Újpalota).

A résztvevők bebizonyították, hogy rendkívül ambiciózusak, energikusak és kitartóak. Szeretnek mozogni és szívesen vesznek részt a nekik szervezett programokon. Külön öröm számunkra, hogy ilyenkor sokféle helyről érkeznek a résztvevők, a kerület valamennyi klubjából, nyugdíjas civil szervezeteiből, így van lehetőségük ismerkedni, beszélgetni, társasjátékozni, kártyázni is. 

         

              

    

Pánczélné Kiss Tímea kolleganők által összeállított vetélkedőn három csapat vett részt. Volt országos-város játék, ügyességi versenyek… nagy izgalom és nevetés közepette. A „Klebi” csapata lett az első, de valójában mindenki nyert, aki játszott!

     

      

Ódry Judit ülő gyógytornája is telt házzal ment…azon már meg sem lepődtünk, hogy a résztvevők többségének ez már a negyedik gyakorlata volt aznap! Szép teljesítmény!

Rab László, a Periszkóp szerkesztője, aki rendszeres vendég a klubjainkban, többekkel készített interjút:  Tabi Hajnalkával is, aki az ETKA jógát vezette: http://perpal.hu/2017/05/31/sportolt-a-nagyi/

Nem volt könnyű helyzetben Hajni a nap végén, hiszen 12-kor már a gulyásleves illata is elvonta a figyelmünket, amit gondosan már reggel elkezdett előkészíteni Ábri Laci, a Csokonai Kulturális és Sportközpont igazgató helyettese.

És ekkor már túl voltunk többféle tornán, labdázáson, ping-pongozáson és vetélkedőn. Ehhez képest megtelt a zöld szoba. Lekerültek a földre a műanyag torna-matracok, elindult a halk zene, és a megszokott gyakorlatok Hajni vezetésével. 

A finom gulyásleves elfogyasztása után elégedetten zártuk a napot. Kellemesen elfáradtunk, lehet, hogy néhányunknak másnap izomláza is lesz, de megérte! Jövőre ugyanitt folytatjuk! 

 

J.M.

 

 

 

 

 

 

 

 

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:33:20
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Belépés

Elfelejtett jelszó