Jobb agyféltekés rajztanfolyam nyugdíjasoknak

Alkotni öröm…

Jobb agyféltekés rajztanfolyam nyugdíjasoknak

2017. május 5-6-án és május 19-20-án két-két napos jobb agyféltekés rajztanfolyamot szerveztünk a Klebelsberg utca 20/a szám alatti Időseket Segítő Szolgálatunknál.

A tanfolyamot Gombás Mónika festőművész, rajztanár vezette, akárcsak 2014-ben. Az első tanfolyamon 15 fő, a másodikon 12 fő vett részt. A program tematikája hasonló volt az előzőhöz. Mindenki megkapta a mappát, melyben a rajzoláshoz szükséges eszközök voltak: rajzlapok, ceruza (több típusú), radír, a tananyaghoz a segédletek, feladatlapok, mely a résztvevőknél maradt, így van lehetőség a tanfolyam után is a gyakorlásra.

Ez a módszer nem csak technikákat tanít, hanem új szemléletet is, melynek segítségével a régi, sematikus látásmódunktól szabadulhatunk meg. A verbális, racionális, számokra, betűkre, szavakra koncentráló bal agyféltekés működést kicsit félretéve agyunknak azt a részét aktivizáljuk, mely kreatív, ösztönös, játékos, nagy képekben „gondolkodik”. Nem a megfelelni vágyás, a hibázástól való félelem vezet, hanem az öröm, a játékos kísérletezés szabadsága.

Az első napon az alapokat tanulták a résztvevők: különböző technikákat a rajzoláshoz. A feladatok folyamatosan nehezedtek, végül a második nap végére megszülettek a képek. A csoporttagok most tigrisfejet rajzoltak, igencsak jó eredménnyel.

   

Valamennyi résztvevő pozitívan nyilatkozott a programról: hamar elment az idő, mindenkit meglepett az eredmény, a siker. Külön pozitívuma a programnak, hogy jó közösség alakult ki, bár a csoport összetétele nagyon vegyes volt, sokféle klubból érkeztek a résztvevők.

A legfiatalabb 55, a legidősebb résztvevő 87 éves volt. Büszkék vagyunk rájuk: a tehetségükre, a nyitottságukra! Ősszel folytatjuk!

 

J.M.

 

 

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:33:20
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Belépés

Elfelejtett jelszó