Szülősegítő foglalkozások a FENO-ban.

A Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány harmadszor is sikeresen nyert a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK) által, Szülőklub megvalósítására kiírt pályázaton. A szülősegítő foglalkozásokat továbbra is a Fejlesztő Gondozó Központba (FENO) járó személyek szülei részére szervezte az Alapítvány. A projekt megvalósítása 2016. őszétől 2017. tavaszig tartott, kéthetente szerdánként. Nagy igény volt a szülők és az intézményvezető részéről is a szülőklub folytatására.

Ez a Szülőklub összefonódott az Alapítvány által szervezett " Életünk értelme ” Súlyosan, halmozottan sérültek helyzete ma Magyarországon konferencia szervezésével, amely 2017. március 22-én került megrendezésre. Együtt zajlott a két program, így a szülőklub pozitívan befolyásolta a konferencia szervezését. 

Az elmúlt években a szülők bátrabbak, elszántabbak lettek, hatékonyabb lett az érdekérvényesítési technikájuk. Ma már nem okoz gondot egyes szülőknél a nyilvánosság előtti szereplés, nincs lámpalázuk. A szülőklub programjain, a karácsonyi Családi napon és a projektzáró Családi napon sokkal több szülőt lehetett mozgósítani, így néhány ilyen esemény után elmondható, hogy azok a szülők is eljöttek, akik még soha nem vettek részt ilyen eseményeken. Ezek a programok ma már kötetlenebbek, könnyebben beindul a beszélgetés, és sokkal vidámabb a társaság.

A szülőklub foglalkozásai mindig nagyon jó hangulatban teltek, a szülők szívesen jöttek a szerda délutánokra. A mentorok az első percekben felmérték a csoport lelki állapotát, és annak megfelelően irányították a csoportot. A beszélgetéseket úgy zajlottak, hogy a szülők bele tudják  élni magunkat gyermekeik hatékonyabb képviseletébe, a problémáik megfogalmazásába, a konferencia céljaiba, üzeneteibe. A konferenciára készülve a plakátok készítése közben-amely amúgy nagyon kreatív tevékenységet jelentett mindenki számára -olyan gondolatok fogalmazódtak meg, amelyek minden résztvevőt napi szinten érintenek.

A szülők célként fogalmazták meg a szülőklubb folytatását.

 

 

 

 

 

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:33:20
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Belépés

Elfelejtett jelszó