Kedvcsináló festészet Bernecebarátiban

 Kedvcsináló festészet Bernecebarátiban 

    2017. május 21-én vasárnap

A jobb agyféltekés rajztanfolyamokon résztvevők, a nyugdíjas klubok, nyugdíjas szervezetek képviselői vettek részt Bernecebarátiban a „Kedvcsináló festészet” programon. A csodás természeti környezet, a szép idő, a jó tanár, az ambíciózus társaság kiváló alap volt az alkotáshoz.

A megérkezés után Sági Laci buszvezetőnk felajánlását nagy ováció övezte, az ő vendégeiként kávéztunk, majd kis csoportokban elindultunk az alkotásokhoz „alapanyagot” gyűjteni. Így lehetőségünk volt kicsit közelebbről megismerni az erdőt, jót sétáltunk, közben teleszedtük a dobozokat mindegyik csoport a feladatának megfelelően: szedtünk csigát, bogyókat, a gesztenye megszáradt termését, gyökereket, érdekes formájú faágakat, növényeket, kavicsokat, még elhagyott madárfészket is találtunk.

Délben az ebéddel a vártnál gyorsabban végeztünk, mert mindenki segített. Sok szorgos kéz hamar kiosztotta a húslevest, a rántott húst és a csalamádét, kancsókban a vizet. Tajti Réka egy kis édességet is küldött a csapatnak, ami még a csoportmunkánál is jól jött.

Mielőtt elkezdtük a kiscsoportos munkát Gombás Mónika rajztanár egy érdekes előadást tartott az Életfáról, mint szimbólumról, melyet három csoportban különböző formában és alapanyagokból készítettünk el. Az életfa a legösszetettebb gondolatvilágot képviselő szimbólum. Jelképezi az összeköttetést az ég és föld között, utal az életre és a halálra, az örök fejlődésre és növekedésre, a folytonos megújulásra.

Az egyik csoport főként faágakból, kövekből, növényekből, a másik csoport virágokból, szirmokból, termésekből készített kompozíciót, a harmadik pedig életfát festett. Csodálatos alkotások születtek. Ahány életfa, annyi féle szín, érzés, gondolat, történet.

Közben volt időnk ismerkedni, beszélgetni, kártyázni, sétálni a településen, volt aki biciklivel járta be, jókat nevettünk és a végén még a közös tánctanulás is belefért. Elégedetten szálltunk fel a buszra, azzal a tervvel, hogy ezt a programot megismételjük!

Még több fotó (készítette Czeglédi Ildikó) letölthető innen: https://goo.gl/photos/1bZyYSBVWjFiNvbbA

J.M.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:33:20
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Belépés

Elfelejtett jelszó