Tavaszi Egészségnap a Zsókavárban

Egészségnap ismét

 

2017. május 13-án rendezte meg a XV. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Intézménye a tavaszi Családi Egészségnapot, amelyre a Család-és Gyermekjóléti Központ ismét kitelepült.

A gyermekorvosi rendelőben a gyermekorvosok, védőnők, asszisztensek nemcsak szűrővizsgálatokkal és játékokkal, csillámtetkóval várták a gyerekeket, hanem egészséges és finom falatokkal is.

 

Mi is felpakoltuk a plakátjainkat, feliratainkat, kitűzőinket, felvettük egyenpólóinkat, felszereltük magunkat új játékokkal, és szombaton reggel berendezkedtünk a Zsókavár utcai Gyermekorvosi Rendelő egyik kisrendelőjében.

 

 

Játszani hívtuk a gyerekeket, családokat!

Eleinte csak lassan szivárogtak, aztán egyszerre nagyon sokan lettek, és hosszú időre megtelt a szoba!

A kicsik-nagyok lelkesen pandakeresőztek (ez egy olyan figurakereső játék, ahol különböző alakok, alakzatok, formák közé rejtőztek el pandamedvék), és bizony nemegyszer előfordult, hogy a kicsi szinte azonnal rábökött a megtalált pandára, míg anya-apa még csak tájékozódni kezdett a lapon. Apukák-anyukák egymással versengve-nevetve kergették a fekete foltos fehér jószágokat.

 

Lehetett bonyolult labirintusban útvonalakat keresni, rajzolni, színezni.

Kedvelt feladat volt a saláta összeállítása kevéssé ismert zöldségekből, vagy éppen vicces formájúra nőtt répából, paradicsomból, káposztából, gyümölcsökből és színes-illatos ehető virágokból.

Pl. egy szakácsanyuka franciasalátát dobott össze, pikantírozta édes kukoricával, sok kaliforniai paprikával, na meg extra adag almával, és cifra árvácskákkal díszítette. Egy kislány eper-alma-szőlő gyümölcssalit kevert citrommal és rózsaszirommal.

 

 

Megszámlálhatatlan variációban mutatták meg a családok, hogy milyen zöldségeket-gyümölcsöket szeretnek – és igen, a gyerekek szeretik ezeket, nem húzták az orrukat! A pagodakarfiolon általában fennakadtak.☺

Csak kevesen ismerték fel, pedig igazán látványos darab! ☺

Az apukák karikatúrakártyákból válogathattak pozitív filmhősöket, sportolókat, énekeseket és filmeket. Bár úgy tűnt, hogy egyszerű a feladat, mégis jól bele lehetett bonyolódni ilyen kérdésekbe, hogy pl. Jockey Ewing vagy a Keresztapa pozitív hős-e. Forrest Gump, Luke Skywalker csont nélkül átment, de Han Solo és James Bond időnként elgondolkodtató volt

 

 

Sokan ismerték a szlogent: „My name is Bond, James Bond”! Avagy „Rázva, nem keverve”!

Viszont senki nem tudta, hogy Freddy Mercury milyen származású! Ön tudja Kedves Olvasó? Madonnánál lehetett szépíteni, főleg az anyukák segítettek be a helyes válaszba. A sikeresen végrehajtott fejtörőkre kis jutalmakat lehetett válogatni.

Jót játszottunk, köszönjük a lehetőséget, és köszönjük, hogy játszottatok, játszottak velünk!  

      

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:33:20
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Belépés

Elfelejtett jelszó