Karácsonyi hidegtálak versenye

A tavalyi sikeres „Süss Nagyi!” vetélkedő folytatásaként „Levendula Nagyi” felhívással fordult idén is a kerületi  nyugdíjas klubok és szervezetek tagjaihoz.

2016. december 8-án 10 -13 óráig a Csokonai Kulturális és Sportközpontban (XV. Eötvös utca 64/66.) ismét vetélkedőt szerveztünk. Ezúttal 6-8 személyes karácsonyi hidegtálakkal lehetett nevezni, melyet a fotózás és a zsűri értékelése után a résztvevők és vendégek közösen elfogyaszthattak. 3-5 fős csapatokat vártunk, akik között lehettek fiatalok is, de természetesen csak nyugdíjasokból álló csapatok is versenyezhettek. Egy társaság egy hidegtállal indulhatott, melyhez mindenki azonos méretű tálcát kapott. Minden csapat egységesen 15.000 Ft-ot költhetett a hozzávalók megvásárlására. Összesen nyolc csapat indult. A zsűri elnöke Tóth Vera képviselő, a szociális bizottság alelnöke, tagjai: Gráczer Irma igazgató és Stefkóné Szombathy Éva egységvezető voltak.

Vera Tóth fényképe.

Csodálatos remekművek születtek, ezért a zsűri 8 első helyezettet hirdetett. A résztvevő csapatok: Arany János utcai Idősek Klubja, Klebelsberg utcai Idősek Klubja, Kontyfa utcai Idősek Klubja, NET-Mesterek, Csokonai Nyugdíjas Klub, Szolidáris Kisnyugdíjasok, XV. kerületi Idősek és Nyugdíjasok Egyesülete, XV. kerületi Nyugdíjas Pedagógusok Szakszervezete.

A helyi TV rövid összeállítása itt tekinthető meg: http://xvmedia.hu/hidegtalak-versenye-csokonaiban/

A csapatok népes szurkolótáborral együtt érkeztek, megtöltöttük a Csokonai színháztermét. Az egyen hidegtálak mellett több más étel is került az asztalra, azért, hogy senki ne maradjon éhen, és lehetőség szerint minél többen kóstolhassanak. A résztvevők elmondták, hogy mit, miből és hogyan készítettek, majd a zsűri körbejárva értékelte a hidegtálak külső „megjelenését”, a választék gazdagságát, megismerte az elkészítés módját és természetesen meg is kóstolta a remekműveket.

Vera Tóth fényképe.

Amíg a zsűri konzultált, értékelt, addig a Hubay Zeneiskola növendékei műsorral szórakoztatták a vendégeket. Ezt követően került sor az eredményhirdetésre.

Vera Tóth fényképe.

 

 

Az I. helyezett csapatok

Vera Tóth fényképe.

a Szolidáris Kisnyugdíjasok csapata

I. DÍJ, mert: a "Szolidárisok" csapata a LEGHAGYOMÁNYOSABB hidegtálat alkotta meg, olyannak amilyennek lennie kell egy karácsonyi, szilveszteri finomságnak! Tankönyvbe illőt kóstolhattunk.

 

Vera Tóth fényképe.

a Klebelsberg utcai Idősek Klubjának csapata

I. DÍJ, mert: a "Klebi" Nyugdíjas Klub csapata a LEGSZEBB télapó és a LEGVIDÁMABB, mosolygós babaarcokat varázsolt a táljukra, fantasztikus íz világgal.

 

Vera Tóth fényképe.

a Nyugdíjas Pedagógusok Szakszervezetének csapata

I. DÍJ, mert: a Pedagógusok Szakszervezetének csapata a LEGKARÁCSONYIASABB motívumokat építette be csodatáljába az angyalkával és a hájas tésztából sütött karácsonyfákkal.

 

Vera Tóth fényképe.

a Csokonai NET-Mesterei

I. DÍJ, mert: a Csoki Net-mester csapata a LEGVIDÁMABB ÉS LEGSZÍNESEBB karácsonykor is a tavaszt idéző sajt-kavalkádjával alkotott nagyot.

 

Vera Tóth fényképe.

a XV. ker. Idősek és Nyugdíjasok Egyesülete

I. DÍJ, mert: a XV. kerületi Idősek és Nyugdíjasok Egyesületének csapatmunkája a LEGGAZDAGABB vegyes tál, mely után már főételt enni ember legyen a talpán, aki tud!

 

Vera Tóth fényképe.

a Kontyfa utcai Idősek Klubjának csapata

I. DÍJ, mert: a Kontyfa Nyugdíjas Klubja a LEGTECHNIKÁSABBAN kivitelezett dekorációt produkálta csipkéivel, cikk-cakkjaival.

 

Vera Tóth fényképe.

a Csokonai Nyugdíjas Klub csapata

I. DÍJ, mert: a Csokonai Nyugdíjas Klub nagyijai a tartalom és forma egységét a LEGTÖKÉLETESEBBEN valósították meg. Ízvarázsa az oxfordi húspogácsában csúcsosodott ki, mely a darált marhahús hidegtálba való becsempészésével vált különlegessé.

Vera Tóth fényképe.

az Arany János utcai klub tagjai – generációk együtt

I. DÍJ, mert: az "Arany Klub" alkotta szeretetház a LEGMESESZERŰBB csodatál volt isteni kocsonya malackákkal és fürjtojásos hóemberkékkel.

A receptekből idén is szakácskönyvet készítünk, melyet a honlapunkon mások számára is megosztunk a készítők nevének feltüntetésével. Jó étvágyat mindenkinek!

J.M.

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:33:20
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Belépés

Elfelejtett jelszó