„Egészséges élet 60-on túl is lehetséges”

Levendula Nap  - Alternatív gyógymódok az egészség megőrzéséért

Immár hagyomány, hogy minden évben a Csokonai Kulturális és Sportközponttal együttműködve alternatív gyógymódokkal ismerkednek meg a Levendula 60+ program keretében a nyugdíjasok. A cél annak tudatosítása, hogy magunk is sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért a hagyományos orvoslás kiegészítőjeként. 2016. november 25-én reggel 9-kor a meridián tornával kezdődött a program, melyet Mattyasovszky Péter vezet, nemcsak ezen a  napon, hanem rendszeresen a Csokonaiban.

Fotó: XV. Média - Vargosz

A Dr Eőry Ajándok által elterjesztett módszernek már több követője és ingyenes gyakorlóhelye van a kerületünkben.

Csokonai Művelődési Ház (Eötvös u. 64.) kedd 18 órától péntek 9 órától T: 307-6191

Kozák téri Közösségi Ház (Gábor Áron u. 58/c) kedd és csütörtök 9 órától  T: 410-5536

Pestújhelyi Közösségi Ház (Szűcs István u. 45.) kedd 18 órától T: 419-2006

Palota Pont (Fő út 66.) hétfő 17 órától T: 06-30/4476171

Nyitott Ajtó (Újpalota - Vásárcsarnok Páskomliget u. 6.) kedd 18 órától T: 704-6088

Idősek Klubja (Klebelsberg Kunó u. 20/A) szerda 11 órától T: 417-4893

A Levendula Nap bevezető előadására négylábú vendégek is érkeztek dr. Juharos Ágotával, aki önkéntes munkatársaival – „Kutyával nemcsak egy mosolyért” alapítvány tagjaival - érdekes bemutatót tartott arról, hogy mi  az állatok szerepe a gyógyításban, hol és hogyan használható a kutyás terápia. A résztvevők apró vezényszavakat is megtanultak (ül, fekszik, marad...) amit néhány vállalkozó kedvű résztvevő a kutyákkal is kipróbálhatott.

 

 

                

Fotó: XV. Média - Vargosz

Ezt követően, érdeklődésüknek megfelelően kiscsoportokat választottak a résztvevők: a nagyteremben Zám Mária a testet, lelket karbantartó tánc fontosságát hangsúlyozta, mely idősebb korban is gyógyító hatású. Vezetésével egy táncterápiás bemutatón vehettek részt az érdeklődők.

Képtalálat a következőre: „táncterápia időseknek Zám Mária”

Akik nehezebben mozognak, nekik is lehetőségük volt a táncra, Almási Judittal ülőtánc foglalkozásán vehettek részt. Judit sok eszközt hozott magával, melyek változatosabbá, élmény gazdaggá tették a foglalkozást (sálak, zenei eszközök...). Ezeket az elemeket az idősek klubjaiban is tudják majd alkalmazni.

Képtalálat a következőre: „almási judit”

Pazár Kinga NLP mester a harmónia megteremtésének egy viszonylag egyszerűen megérthető és azonnal alkalmazható módszerével ismertette meg a hallgatóságot. Három szinten avatkozhatunk be stressz esetén: testi, lelki és tudati szinten. Bármelyik megváltoztatása kihat a másik kettőre is: tehát ha változtatjuk a testtartásunkat, a mimikánkat, megváltoznak érzelmeink is. Vagy ha negatív, önkorlátozó hiedelmeink helyett pozitív lesz gondolkodásunk, érzelmeink és viselkedésünk is megváltozik.

 

Képtalálat a következőre: „pazár kinga”


Az ETKA jóga Erőgyűjtő és Fejlesztő módszert Tabi Hajnalka  jógaoktató mutatta be, aki ETKA anyónál tanult. Kártyikné Benke Etka (Etka anyó) 56 évesen, súlyos betegsége miatt fordult a jóga felé, és közel négy évtizedes öngyógyító, önfejlesztő tapasztalatai révén nemcsak meggyógyult, de közben kifejlesztette saját módszerét, mellyel több ezer emberhez jutott és jut el mai is tanítványai révén. Hajni rendszeresen tart foglalkozásokat a XV. Klebelsberg Kunó utcai Idősek Klubjában is, minden héten csütörtökön 10-11 óráig.Hagyományaink szerint most is meditációval zártuk a napot. Csodás belső utazást tettünk  a hangtálak, csengők, gongok, különleges hangszerek és Szedlacsek Katalin gyönyörű hangja segítségével.

Képtalálat a következőre: „szedlacsek katalin”

                                                                                                                                             J.M.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:33:20
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Belépés

Elfelejtett jelszó