FENO- Egészségnap

Az egészségnap olyan programokat kínált fel, amellyel megszólította a kerületi köznevelési, illetve szociális intézményeken keresztül a  fogyatékos gyermeket vagy felnőttet nevelő szülőket, hozzátartozókat, családokat.

Izgatottan készültünk az alkalomra, hiszen hasonlót még nem szerveztünk. Az előzetes felmérések alapján nagy igény mutatkozott olyan lehetőségek megismerésére, kipróbálására, amelyek az egészséges életmód kialakítására irányulnak, illetve hozzásegítik a családokat rekreációs lehetőségek kipróbálásához.

A nap tervezésekor sok mindenre kellett gondolnunk: hasznos, tanulságos, ismeretterjesztő, kikapcsoló, jó hangulatú programokat szerettünk volna létrehozni.

Hiánypótló programként, a kerületi lehetőségeket felmérő és kihasználó szolgáltatásokat tudtunk felkínálni a részt vevő sérült embereket nevelő/gondozó szülőknek, hozzátartozóknak, sérült személyeknek.

  • Allergológiai szűrés,
  • Általános egészségi állapot felmérés (vérnyomás, vércukor, koleszterin),
  • Gyógy masszázs,
  • Elsősegélynyújtás, egészséges élet- előadás,
  • Egészséges táplálkozás sérült embereknél-előadás,
  • Meridián torna és jóga bemutató,
  • Salátakóstoló, ételbemutató.

A programok lebonyolításához komoly szervezésre volt szükség, de a szervező csapatnak köszönhetően minden zökkenőmentesen zajlott. A regisztrációnál mindenki kapott egy kis ajándéktáskát, amiben egészséges élelmiszereket, szórólapokat, hűtő mágneseket és a Verbena cég által felajánlott cukrokat és nápolyit találtak a résztvevők.

A jelenlévők egyöntetű véleménye szerint egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtak és reményeiket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a jövőben is lehetőségük nyílik majd hasonló programon részt venni.

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:33:20
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Belépés

Elfelejtett jelszó