Bach-virágeszenciák a lélek szolgálatában

Bach-virágeszenciák a lélek szolgálatában

A Bach-virágterápiát névadója, egy angol orvos, dr. Edward Bach fedezte fel az 1930-as években Angliában. Módszerének lényege, hogy az alapvetően negatív lelkiállapotokat pozitívra hangolja.

Orvosként azt tapasztalta, hogy betegei gyógyulása leginkább lelkiállapotuktól, betegségükre adott érzelmi válaszaiktól függött. Attól, hogyan érintette őket betegségük ténye, mennyi reményt, félelmet, vagy stresszt hordozott ez számukra és mennyire voltak képesek változásra azért, hogy meggyógyuljanak.

Megfigyelései alapján először 12 különböző érzelmi mintát különített el, melyhez 12 különböző növény kivonatát társította.

Az első sikereken felbuzdulva további növényeket vont be a gyógyításba, s ezek számát élete végéig bővítette. Ma 38 különböző eszenciát ismerünk és alkalmazunk, melyek a megfelelő növények virágaiból készült kivonatok. Ezeket ma is kézműves módszerekkel állítják elő vadon élő növényekből e növények természetes élőhelyén.

Edward Bach álma az volt, hogy gyógyírjeit széles körben bevezeti, alkalmazásukat megtanítja és mindenki számra hozzáférhetővé teszi, csökkentve ezáltal a szenvedést és a megbetegedések számát. Ezért módszere jól felépített, könnyen átlátható és alkalmazható annak, aki az önismeret és változás útjára önszántából lép.

Minden életszakaszban és minden korosztály számára vannak jellemző eszenciák, melyek jól segítik a változást, a testi-lelki harmónia helyreállítását.

Nagyon hasznosak a cseppek pl. idősebb korban a veszteségek, a gyász, a fájdalom és a félelem hatásainak mérséklésére. Segíthet a gyermekeinkkel, unokáinkkal való konfliktusok feltárásában, megértésében és bölcs feloldásában is.

Alkalmazásukkal változtatni tudunk olyan lelkiállapotok, melyek az idősödés természetes folyamatával együtt járhatnak, mint pl. a magány, az egyedüllét érzése, a társ elvesztése és hiánya, vagy a betegségtől való félelem és szorongás.

Idősek körében sajnos gyakori a pozitív jövőkép hiányából eredő lemondás, az unalom, a hiábavalóság érzése és a tartós szomorúság is, melyek akár komolyabb testi panaszokhoz is vezethetnek.

Az életminőséget tartósan romboló alvászavar, folyamatos fáradtság és kiégés érzése, valamint a feledékenység és a testi-lelki merevség is enyhíthető, akár meg is szüntethető a virágeszenciák segítségével.

Az eszenciák alkalmazásának mellékhatásaként pedig nő az életerő, aktivizálódnak a test öngyógyító folyamatai, nagyobb életkedv, erő és tettvágy érkezik az életünkbe, vidámabbá és könnyebbé téve mindennapjainkat.

A személyre szabott eszenciák kiválasztása az érzelmi hátteret feltáró segítő beszélgetés keretében történik, ahol közösen választható ki az a 4-7 eszencia, mely az adott helyzet/konfliktus/betegség megoldását/támogatását, a testi-lelki harmónia visszaállítását leginkább segíti.

A módszer alkalmazása egyszerű, az elkészített eszenciakeveréket napi 4-5 alkalommal kell közvetlenül a nyelvünkre csepegtetni és emellett meginni legalább napi 1-1,5 liter folyadékot, buborékmentes ásvány- és/vagy forrásvíz formájában.

A keveréket bárki szedheti, kisgyermekek és csecsemők is, és bármely terápia mellett kiegészítésképpen is használható, mivel nem lép kölcsönhatásba semmilyen más gyógyszerrel, vagy gyógymóddal.

2015. november 1.

A módszer kipróbálható a Levendula Napon 2015. november 27-én 9-13 óráig a Csokonai Kulturális és Sportközpontban.

Szabó Zsuzsanna

természetgyógyász-fitoterapeuta

Bach-virágterápia tanácsadó

http://atudatossagcseppjei.hu/

 

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:33:20
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Belépés

Elfelejtett jelszó