Kirándulás a Lázár tanyára

Az idei nagy közös kirándulásunk Domonyvölgybe vezetett. Az időjárás is kedvezett nekünk, hangulatos őszi kikapcsolódásra számíthattunk. Két busszal vágtunk neki az útnak, gyerekek, fiatalok, szülők és dolgozók együtt mentek a Gödöllő melletti lovastanyára.

A buszról leszállva, amerre csak néztünk, mindenfelé gondozott pázsitot, feltűnően tiszta parkot láthattunk. Már a fogadtatás is kellemes meglepetéssel indult, hiszen finom szilva szörppel vártak minket. Kis szusszanás után az istállót néztük meg, ahol szintén nagy renddel és kimagaslóan jól gondozott lovakkal találkoztunk.

A délelőtt egyik fénypontja volt a fogatkocsikázás. Szinte mindenki felült egy körre a közös utazásra kialakított, stabil lovaskocsira. A rövid erdei utazás mindenkinek tetszett. Mire az utolsó utas is leszállt a kocsiról, már mehettünk a színvonalas lovasbemutatóra.

Betyárok, huszárok vonultak fel előttünk, a karikás ostor csattogása különösen felvidított bennünket. Ökrös fogat, szamárháton ülő legény, Sissy királynő kecsesen lépegető lova is megjelent a színen. A nézőket is bevonták a bemutatóba: karikás ostorral le kellett verni egy üveget egy farönkről, természetesen a jutalom a borosüveg volt.

Miután elbúcsúztunk a lovaktól felszálltunk a buszokra és kellemesen elfáradva érkeztünk vissza.

 

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:33:20
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Belépés

Elfelejtett jelszó