Tájékoztatás
CsGyK
Tájékoztatás
Tájékoztatás a járványügyi veszélyhelyzet idején is elérhető család- és gyermekjóléti alapellátásról.

Feltöltve: 11 hónapja

Tájékoztatás a járványügyi veszélyhelyzet idején is elérhető család- és gyermekjóléti alapellátásról.

 

A Család- és Gyermekjóléti Központ folyamatosan fogadja a gyermekek veszélyeztetettségével, az egyének és családok krízishelyzetével kapcsolatos jelzéseket.

  • A helyi jelzőrendszer tagjaival telefonon és elektronikus levelezés formájában rendszeres az egyeztetés és a konzultáció annak érdekében, hogy körültekintő mérlegelést követően legyen mód javaslatot tenni a legmegfelelőbb beavatkozásra.
  • A Család- és Gyermekjóléti Központban a nyitvatartási időn kívüli időszakban, változatlan módon elérhető a készenléti szolgáltatás, amely elsősorban tájékoztatást nyújt és intézkedik a jelzett krízishelyzetben.

A CsGyK Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központ (Bp., XV. Zsókavár u. 24-26.) ügyeleti nyitvatartási időben fogad igénybe vevőket.

  • A munkatársak csak különösen indokolt - családlátogatás, krízishelyzet, súlyos veszélyeztetettség, halaszthatatlan ügyintézés vagy hatósági megkeresés - esetekben érhetők el személyes találkozó igénybevételével és erre csak az előzetesen egyeztetett időpontban kerülhet sor.
  • Környezettanulmány elkészítésére csak a soron kívüli, sürgősségi ügyek, az ideiglenes hatályú elhelyezés, a nevelésbe vétel vagy a gyám- és gondnokrendelés esetében van mód.

A CsGyK Fióka Család- és Gyermekjóléti Központ (Bp., XV. Kolozsvár u. 4/b) csak a szombati napokon fogad igénybe vevőket a kapcsolattartási ügyeletben regisztráltak köréből.

  • Az alapesetben, ebben az épületben igénybevehető felügyelt kapcsolattartás szünetel és a jelenlegi körülmények miatt, a külföldön élő szülő esetében sem tudjuk biztosítani a helyszínt a hagyományos kapcsolattartás megvalósításához.
  • Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az ügyfélfogadás során az épületekbe történő belépés csak maszk viselésével engedélyezett és érkezéskor kötelező a kézfertőtlenítő szer használata!‼️
  • A Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai az igénybe vevők és a saját egészségük megóvása érdekében is, minden alkalommal védőfelszerelést használnak a munkavégzésük alatt.
  • A korona-vírus járvány idejének végéig az intézményi általános gyakorlat, hogy a családsegítő, esetmenedzser, tanácsadó munkatársak telefonon vagy elektronikus levélben érhetők el leggyorsabban, és az esetfelelős munkatárs minden esetben, folyamatosan tartja a kapcsolatot az általa támogatott igénybe vevővel, érdeklődik az aktuális élethelyzete iránt, felajánlja segítségét a felmerült nehézségek enyhítésében, tájékoztatást nyújt az elérhető szolgáltatásokról és az azokhoz való hozzáférésről.
  • A tanácsadások közül a pszichológiai, mentálhigiénés, jogi és fejlesztő pedagógiai konzultációk elérhetők telefonon, e-mailben és ezeken kívül az online hozzáférhető alkalmazások segítségével is.

Az óvodai és iskolai szociális segítők olyan programot indítottak el, amely a digitális iskolai oktatás során hátrányokkal és nehézségekkel küszködő gyermekeknek és a szüleiknek lehet segítségére.

A CsGyK Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája (MUFTI) a fiatalok számára, a hagyományos, személyes kontaktussal járó kapcsolattartás helyett az online segítésre, tanácsadásra váltott át, kimondottan épít a fiatal korosztály közösségi médiában való erős jelenlétére, az online alkalmazásokon keresztül igyekszik elérni és megszólítani az igénybe vevőket.

Ajánlott hírek
ÉNO
Farsang
6 napja
ÉNO
Tájékoztatás
2 hónapja
Ünnepi nyitvatartás 2020
2 hónapja
Az ESZI Egységek, telephelyek nyitvatartása az ünnepek alatt.
FENO
Tájékoztatás
2 hónapja
CsGyK
Adomány érkezett a melegedőbe
2 hónapja
Nagylelkű adományt kaptak a Nappali Melegedő és Utcai Gondozó Szolgálat hajléktalan ügyfelei
FENO
Tájékoztatás
3 hónapja
Facebook
Legfrissebb hírek
ÉNO
Farsang
6 napja
ÉNO
Tájékoztatás
2 hónapja
Ünnepi nyitvatartás 2020
2 hónapja
Az ESZI Egységek, telephelyek nyitvatartása az ünnepek alatt.
Állásajánlatok
Levendula Nagyi
Kapcsolat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye

1157 Budapest, Árendás köz 4-6.

Tel./Fax:
06-1/306-3184
06-1/307-6263
06-1/ 271-0209

 E-mail: igazgato@eszixv.hu

 Facebook: facebook.com/eszixv