Beszámoló az Éves Tanácskozásról
CsGyK
Beszámoló az Éves Tanácskozásról
2020. február 20-án tartotta Éves Tanácskozását az ESZI Család- és Gyermekjóléti Központja

Feltöltve: fél éve

A gyermekvédelmi törvény értelmében minden tavasszal áttekintjük a XV. kerület gyermekvédelmi helyzetét, külön hangsúlyt fektetve az együttműködés hatékonyabbá tételére. Az éves tanácskozások célja, hogy a kerületben gyerekekkel, vagy gyerekes családokkal foglalkozó szakemberek találkozzanak, beszéljenek az elmúlt év tapasztalatairól, gondolkozzanak azon, mit kellene tenni ahhoz, hogy jobb legyen a gyerekeknek.

A tanácskozást kerületünk polgármestere, Cserdiné Németh Angéla köszöntője nyitotta.

A jelzőrendszer beszámolói mellett minden évben kijelölünk egy közérdekű témát, amit meghívott előadók segítségével járunk körül. Ebben az évben a családon belüli konfliktusok és azok hatékony kezelésének témakörét jártuk körül a meghívott szakemberek segítségével.

Első előadónk, dr. Solt Ágnes, az Országos Kriminológiai Intézet főmunkatársa részletesen bemutatta a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények következményeit, a büntetőeljárásokra vonatkozó legfontosabb jellemzőket, és hangsúlyozta a gyermekvédelmi jelzőrendszer felelősségét.

Dr. Lazáry Györgyné klinikai szakpszichológus és igazságügyi pszichológiai szakértő a Szombathelyen működő a Barnahus Ház alapítója, amely egy izlandi modell alapján megpróbálja gyermekbaráttá tenni az igazságszolgáltatást a bűncselekmény áldozatává vált gyermekek számára. Az előadó bemutatta, mi mindent tehetünk azért, hogy a bántalmazott gyermekeket ne érje újabb trauma a hosszadalmas és megterhelő büntetőeljárás során.

dr. Tatár Erika pszichológus és jogász bemutatta az Áldozatsegítő Központok tevékenységét, az áldozatsegítés szervezetrendszerét.  2017-ben Budapesten, 2018-ban pedig Miskolcon és Szombathelyen került sor központok megnyitására. A Budapesti Áldozatsegítő Központ a VII. kerületben, a Wesselényi utca 69. alatt található.

A tanácskozás második részében kerekasztal-beszélgetésen osztották meg egymással tapasztalataikat, jó gyakorlataikat és ötleteiket a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjainak képviselői. Az beszélgetést Gráczer Irma, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója vezette.

A tanácskozást Tóth Veronika alpolgármester asszony összefoglalója zárta.

Mindenkinek köszönjük a részvételt!

 

 

 

Ajánlott hírek
Nyári gyerekprogramok
1 hete
Nyári gyerekprogramokat szervez a Család- és Gyermekjóléti Központ
ÉNO
Tájékoztatás
1 hónapja
FENO
Tájékoztatás
1 hónapja
CsGyK
Tájékoztató a Család- és Gyermekjóléti Központ nyári nyitva tartásáról
1 hónapja
Központunk 2020. június 22-től augusztus 30-ig az alábbiak szerint tart nyitva.
Facebook
Legfrissebb hírek
Állásajánlatok
Levendula Nagyi
Kapcsolat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye

1157 Budapest, Árendás köz 4-6.

Tel./Fax:
06-1/306-3184
06-1/307-6263
06-1/ 271-0209

 E-mail: igazgato@eszixv.hu

 Facebook: facebook.com/eszixv