Munkatársunkról: Aktív nyugdíjasok között - Életképek (2019.03.21.) IX. évfolyam 5. szám
Területi gondozás
Munkatársunkról: Aktív nyugdíjasok között - Életképek (2019.03.21.) IX. évfolyam 5. szám
A Területi Gondozás büszkén mutatja be az Életképek című újságban Kató Lászlóné- szociális munkatársról megjelent cikket.

Feltöltve: 2 hónapja

Aktív nyugdíjasok között

Háromévesen került Szabolcsból Pestújhelyre Kató Lászlóné Ficsor Zsuzsanna, majd hamarosan utánuk költöztek a nagyszülei és a dédszülei is. Együtt élt négy generáció, valószínűleg ezért kötődik az idősekhez, ezért dolgozik már 38 éve szépkorúakkal. Zsuzsi az ESZI Területi Gondozás Időseket Segítő Szolgálat Arany János utcai telephely szociális munkatársa. Elmesélte, hogyan változtak meg az idősek az elmúlt évtizedekben, miket szeretne megvalósítani a nappali ellátásban, és hogyan lehet elkerülni a szakmai kiégést.

Fotó: XV Média, Vargosz

Egy szerencsés véletlennek köszönheti, hogy már 38 éve dolgozik élete második munkahelyén Katóné Zsuzsi. Az idősellátás több területét végigjárta, volt területi gondozó is, jelenleg az Arany János utcai telephely nappali ellátásáért felelős. „Jelenleg több mint száz ellátottunk van, mindig sokan jönnek az állandó vagy az alkalmi rendezvényekre, most volt a nőnapi ünnepségünk, melyen több mint ötven hölgy vett részt” – magyarázta Zsuzsi. Vannak, akik a színjátszó körre jönnek, van, aki a klubba járó fodrász szolgáltatásait veszi igénybe, vagy csak ebédelni jár be, de legkedveltebbek a különböző „edzések”, például az ülőtorna, jóga, gerinctorna.
Katóné Zsuzsi szerint a jelenlegi idősek sokkal jobban odafigyelnek az egészségükre, fontos nekik a prevenció, az egészséges életmód. „Más most egy hetvenéves, mint húsz évvel ezelőtt. Máshogy öltözködnek, fontos nekik a kinézetük, szeretnek szórakozni járni. Évente kétszer szervezünk buszos kirándulást, nyaralást, sokan jönnek velünk oda is” – mondta Zsuzsa. A nappali ellátás szolgáltatását nem kell reklámozni, aki jól érzi magát, hívja a szomszédját, ismerőseit is. Jellemzően a hölgyek jönnek először (ők vannak többségben a tagok között is), majd gyakran jön utánuk a férjük is.
Jellemzően vidám a hangulat a tagok között, sok barátság alakult ki a falak között, de még szerelem is szövődött. Katóné Zsuzsi lelkesen mesélt a terveiről, a nyugdíjáig hátralevő két évben a színjátszó kört és az örömtáncot szeretné fejleszteni és több kirándulást tervez. „Én nem égtem ki, azzal foglalkozom, ami örömöt szerez, vetélkedőszervezéstől örömtáncig mindenfélét szervezek. Elmondhatatlanul sok szeretetet kapok itt az emberektől” – mondta mosolyogva.

Ajánlott hírek
CsGyK
Tisztelt Szülők!
1 napja
Segítség a digitális iskolához
CsGyK
Tájékoztatás
1 napja
Az ESZI CsGyK Nappali Melegedő és Utcai Gondozó Szolgálat tájékoztatója
ÉNO
Felhívás
2 hete
FENO
Felhívás
2 hete
Területi gondozás
Közlemény
2 hete
A járványügyi vészhelyzetre tekintettel a XV. kerületi Operatív Törzs újabb megelőző, óvó intézkedést hozott 2020. március 18-án
CsGyK
Felhívás
2 hete
Tájékoztató a Család- és Gyermekjóléti Központ ügyeleti munkarendjéről
Az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) telephelyeit érintő intézkedések a koronavírus-megbetegedések miatt
3 hete
Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt.
FENO
FENO TV, avagy farsang a FENO-ban
1 hónapja
FENO TV
Facebook
Legfrissebb hírek
CsGyK
Tisztelt Szülők!
1 napja
Segítség a digitális iskolához
CsGyK
Tájékoztatás
1 napja
Az ESZI CsGyK Nappali Melegedő és Utcai Gondozó Szolgálat tájékoztatója
ÉNO
Felhívás
2 hete
Állásajánlatok
Levendula Nagyi
Kapcsolat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye

1157 Budapest, Árendás köz 4-6.

Tel./Fax:
06-1/306-3184
06-1/307-6263
06-1/ 271-0209

 E-mail: igazgato@eszixv.hu

 Facebook: facebook.com/eszixv