Békés Iskolák Program
CsGyK
Békés Iskolák Program
A 2019/2020-as tanév egyik fontos feladata

Feltöltve: 11 hónapja

2019 januárjában a XV. kerületi óvodákba és iskolákba is bevezetésre került az óvodai iskolai szociális segítő tevékenység, melyet a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai végeznek, és amelynek keretein belül egyéni, csoportos és közösségi szociális munkával segítjük a gyerekeket, családokat. A tanulmányi munka támogatása mellett az óvodák és iskolák életét színesítő, egyéb korszerű programokat is biztosítunk a gyerekek, pedagógusok számára.  

Augusztus utolsó hetében, még a szeptemberi iskolakezdést megelőzve, a Család- és Gyermekjóléti Központ iskolai és óvodai szociális segítői, illetve a kerület iskola- és óvodapszichológusai részt vettek a Békés Iskolák Program képzésének első modulján.

Az oktatást Sándor Éva pszichológus, tréner, a Zuglói Békítő Team munkatársa tartotta, aki a program magyarországi bevezetésén már eddig is nagyon sokat dolgozott, annak elkötelezett híve és gyakorlati résztvevője.

A program alapjainak megismerése, értékeinek, módszereinek végiggondolása egyértelművé tette, hogy ez egyfajta hatékony válasz lehet a sok iskolában nehézséget okozó feszültségekre, az iskolai bántalmazások megelőzésére, kezelésére.

A Békés Iskolák Program mellett elkötelezett intézmények nemcsak iskolák, hanem óvodák is lehetnek, szemlélete, értékei, módszerei alkalmasak bármely közösség Békés Közösséggé formálására.

A közös képzés lehetőséget nyújtott arra, hogy az óvoda- és iskolapszichológusokkal elinduljon egy közös gondolkodás, tervezőmunka arról, hogy a Békés Iskolák Program milyen módon kerüljön be a XV. kerületi oktatási intézményekbe, hogyan lehet a lépéseit, fogalmait megismertetni, és közös szándék esetén bevezetni óvodáinkba, iskoláinkba, az intézményen belüli agresszió, a bullying kezelésére.

http://bekesiskolak.hu/bekes-iskolak/kuldetesunk/

kép forrása: http://bekesiskolak.hu/

Ajánlott hírek
ÉNO
Tájékoztatás
2 hete
FENO
Tájékoztatás
2 hete
CsGyK
Tájékoztató a Család- és Gyermekjóléti Központ nyári nyitva tartásáról
3 hete
Központunk 2020. június 22-től augusztus 30-ig az alábbiak szerint tart nyitva.
CsGyK
Felhívás
1 hónapja
Újra kinyit a Fióka Család- és Gyermekjóléti Központ és a Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája
ÉNO
Tájékoztatás
2 hónapja
⚠️ Tájékoztatás a járványügyi veszélyhelyzet idején, a fogyatékos személyek lakókörnyezetéből is elérhető, módosított nappali ellátásról, valamint a továbbra is működő fejlesztő foglalkoztatásról.
FENO
Tájékoztatás
3 hónapja
Tájékoztatás a járványügyi veszélyhelyzet idején elérhető, a nappali ellátáshoz kapcsolódóan megszervezett szociális segítségnyújtásról.
Facebook
Legfrissebb hírek
ÉNO
Tájékoztatás
2 hete
FENO
Tájékoztatás
2 hete
CsGyK
Tájékoztató a Család- és Gyermekjóléti Központ nyári nyitva tartásáról
3 hete
Központunk 2020. június 22-től augusztus 30-ig az alábbiak szerint tart nyitva.
Állásajánlatok
Levendula Nagyi
Kapcsolat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye

1157 Budapest, Árendás köz 4-6.

Tel./Fax:
06-1/306-3184
06-1/307-6263
06-1/ 271-0209

 E-mail: igazgato@eszixv.hu

 Facebook: facebook.com/eszixv