Miniszteri Elismerő Oklevelet kaptak szociális szakembereink
Miniszteri Elismerő Oklevelet kaptak szociális szakembereink
Március 15-e alkalmából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nevében Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár és .

Feltöltve: 5 éve

Március 15-e alkalmából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nevében Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár és Fülöp Attila család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár Miniszteri Elismerő Okleveleket adott át szociális területen dolgozóknak, akik közül négyen is kerületünk szakemberei, szociális intézményeink vezetői.

 

http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/szocialis-csaladi-es-ifjusagugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/miniszteri-elismero-oklevelet-kaptak-szocialis-teruleten-dolgozok
 

A díjazottak:

 

 

Gráczer Irma

 

Szociális munkás, szakvizsgázott szociálpolitikus, a foglalkoztatási feladatok szociálpolitikai szakértője. 1997-ben szerzett főiskolai diplomát szociális munkás szakon a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán, majd 1999-ben szociálpolitikusi egyetemi oklevelet az ELTE Szociológiai és Szociálpolitikai Intézetében szerez, a szociális szakvizsgát 2003-ban tette le családvédelem-családgondozás témakörből.

2012. márciustól a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye igazgatója. 1991 októberében kezdett el a XV. kerületi Csokonai Művelődési Központban dolgozni, ahol feladata volt, hogy részt vegyen a Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodájának megalakításában. Az ifjúsági iroda egyik alapítója, egészen 1998 végéig foglakozott a lakótelepi, hátrányos helyzetű 16-25 év közötti fiatalokkal, számukra a munka világában való minél hatékonyabb eligazodásban nyújtott segítséget. A MUFTI 1996-ban vált a XV. kerületben 1987 óta működő Családsegítő Szolgálat részévé. Gráczer Irma 1999-től vette át az Újpalotai Családsegítő Szolgálat vezetői feladatainak ellátását. Fő tevékenysége volt ebben az időben az intézmény szakmai programjának megújítása, a szociális szolgáltatások fejlesztése, a szakmai munka megvalósításához szükséges feltételek biztosítása. Az Egyesített Szociális Intézmény igazgatójaként első szakmai tevékenysége közé tartozott, hogy elkészült az intézmény középtávú intézményfejlesztési koncepciója, melynek végrehajtása során jelentős szolgáltatásfejlesztés tud megvalósulni a kerületi szociális ellátás területén: idősek átmeneti otthoni és nappali ellátása, fogyatékosok nappali ellátása, családsegítés, gyermek- és ifjúságjóléti alapellátás szolgáltatásai.


Dr. Révész Magda

Szakmai életútja 1980-ban kezdődött, amikor megkapta pszichológus diplomáját. Gyerekekkel kezdett dolgozni, nevelési tanácsadóban, 1 évig a II., majd a XI. kerületben. A XI. kerületi munkája során foglalkozott először komolyan avval, hogyan lehet egy gyerek körül kialakult gondokat a gyerek szűkebb-tágabb környezetét bevonva enyhíteni. Deviáns gyerekeket táboroztatott, csoportfoglalkozásokat tartott nekik. Egy munkatársával már ekkor megálmodott egy, a mai gyermekek átmeneti otthonához hasonló intézménytípust, amely akkor még nem tudott megvalósulni. Ezután egy gyermekotthonban neurotikus kamaszokkal foglalkozott, majd a középiskolások számára segítséget nyújtó, úgynevezett szakoktatási nevelési tanácsadóban dolgozott. A nagy váltás 1987-ben következett, amikor családsegítő szolgálatba ment dolgozni, ahol pszichológiai tudását, gyakorlatát kamatoztatni tudta ugyan, de sokkal inkább kilépett a pszichológusi „laborkörülmények” közül, s a társadalmi problémák felé fordult. A Terézvárosi Családsegítő Központban tíz évig dolgozott, 6 évig vezette az egyre bővülő szolgáltatásokat nyújtó intézményt. Keze alatt nyílt meg a Szociális Étterem, illetve a családok átmeneti otthona, amely akkor az egész országban egyedülálló volt. A családsegítő munkájában a gyerekekkel való foglalkozás központi szerepet töltött be: rendszeresen szerveztek gyerekprogramokat, nyári táborokat (vándortábor, sátortábor). Egyike volt azoknak a szakembereknek, akik egyre inkább fontosnak tartották, hogy létre jöjjön végre egy gyerekközpontú, az ő érdekeiket védő törvény. Így nem különös, hogy 1997-ben, a gyermekvédelmi törvény által létrehozott, új intézménytípusba, gyermekjóléti szolgálatba jelentkezett dolgozni. 1997 szeptemberében a Főváros XV. kerületében avval bízták meg, hogy hozza létre a kerület gyermekjóléti szolgáltatását. Kezdetben négy szakember dolgozott együtt, ma már 22-en vannak. A Fióka magas színvonalú munkát végez, országosan jó híre van. Az általa vezetett Budapest Főváros XV. ker. Egyesített Szociális Intézménye Fióka Gyermek- és Ifjúságjóléti Központ közössége 2011-ben miniszteri dicséretben részesült.


Stefkóné Szombathy Éva

2009 óta dolgozik Budapest XV. kerületében.  Iskolái elvégzése után 1977. szeptember 01-vel a III. kerületi Önkormányzat 120 férőhelyes bölcsődéjében helyezkedett el, mint gondozónő. A gyermekeket nagy szeretettel és törődéssel vette körül és gondozta. Bármennyire is szerette ezt a hivatást, a bölcsőde bezárása miatt pályát kellett módosítania, így 1987 szeptemberétől a II. kerület Fillér utcai Idősek klubjában először klub gondozónő, majd rövid időn belül klubvezető lett. Klubvezetői munkáját nagy odaadással végezte, mert ebben a munkakörben tudott a legnagyobb segítséggel bírni abban, hogy a rászorulókat segíthesse, ezáltal a mindennapi életüket pozitívan befolyásolhassa. 1990-ben az V. kerület Magyar utcai Gondozási Központban találta meg számítását. Az első két évben a házi segítségnyújtásban tevékenykedett, mint gondozónő, majd munkája elismerése végett a kerületben 1992-ben nyíló Gondozó Ház kinevezett vezetője lett. Itt teljesedett igazán ki munkájában, mivel nagyon sok embernek nyújtott biztonságos, élhető időskort. Szakmai tudása folyamatos fejlesztése érdekében jelentkezett a Kodolányi János Főiskola szociális munkás szakra, amit vezetői is támogattak. Munkáját felettesei elismerték, amiért oklevelet kapott. 2009-ben úgy gondolta, hogy új kihívásokra van szüksége, ezért álláspályázatot nyújtott be a XV. kerületi Gondozó Ház csoportvezetői állására. Itt a feladata az idősek átmeneti otthonában a szakmai munka, tevékenység megszervezése és folyamatos biztosítása. Munkáját itt is maximális odaadással végezte és végzi a mai napig. 2012 tavasszal az Egyesített Szociális Intézmény Területi Gondozás egységvezetője lett. Feladata az idősek nappali ellátása, házi segítségnyújtás, szociális étkeztetés és az idősek átmeneti otthoni ellátás kerületi megszervezése, működtetése. Az eltelt 26 év alatt, amit eddig a szociális területen töltött a szolgáltatások és munkakörök mindegyikét jól ismeri. Nagy elhivatottsággal rendelkezik a szociális terület iránt, azon belül is különösen az idősek körében végzett szociális munka területén.


Szabóné Busi Juliánna

1987-től kezdte főiskolai tanulmányait a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola gyógypedagógiai tanár képzésén. Főiskolai évei alatt, speciális kollégiumi vizsgát tett Szurdologopédiából, valamint Hallássérültek korai-és óvodai neveléséből, Szakértő-és fordító jeltolmács képesítést szerzett. 1991-ben veszi át Oligofrénpedagógia-szurdopedagógia szakos gyógypedagógiai tanár diplomáját. 1991 augusztusától gyógypedagógus munkakörben helyezkedik el a Budapest XV. kerületében az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonában. A feladat kihívás, hiszen az intézmény a főváros első nappali ellátása fogyatékkal élő felnőttek számára, így szociális ellátásuk módszertana sem volt ismert. A medicinális meghatározottságú szemléleten nyugvó, gyógypedagógiai fejlesztés felnőttekre történő adaptálása volt az első feladat. Ennek érdekében 1992-ben felsőfokú intenzív továbbképzésen vesz részt fogyatékosok egyéni-és csoportos fejlesztése témakörben. A nappali ellátás kialakítása, az egyéni, differenciált fejlesztés megszervezése, szabadidős programok biztosítása, a családokkal való kapcsolattartás, a lakókörnyezet „érzékenyítése, a társintézményekkel és a civil szervezetekkel kapcsolati háló kialakítása napi feladat. Tovább nehezítette a munkát az akkor még hiányzó törvényi háttér is. 2001-től a nappali ellátás vezetője lesz. 2003-ban az intézmény új épületbe költözik, ami a jelentős létszámbővítéssel és a szakmai munka teljes átszervezésével jár. 2004-ben szociális szakvizsgát tesz fogyatékkal élő személyek szociális ellátásából. A multidiszciplináris szemlélet kialakítása érdekében 2009-ben az ELTE TÁTK karán szociális menedzser diplomát szerez. 2011-ben a Debreceni Egyetem mesterképzésén szociális munkásként végez.

A szakmai munkában kiemelt figyelmet fordít a fogyatékkal élők foglalkoztatási lehetőségeinek megteremtésére, akár az intézményen belül, akár külső munkahelyi gyakorlat biztosításával. A foglalkoztatás kapcsán szakképzések megszervezéséről is gondoskodik.

Gratulálunk az elismeréshez, és további eredményes munkát kívánunk!

Ajánlott hírek
FENO
Vendégek jártak a FENO-ban
6 napja
Vendégek jártak a FENO-ban
FENO
Húsvétra készülünk
1 hete
Húsvétra készülünk
FENO
BEE-BOT ROBOT
1 hete
BEE-BOT ROBOTMÉHECSKE A FENOBAN
Területi gondozás
Alzheimer Café a Pajtás étteremben
1 hete
Szeretettel várunk minden érdeklődőt az Alzheimer Café soron következő előadására, melynek helyszíne: Pajtás Étterem (1157 Budapest, Zsókavár u. 24-26.), időpont: 2019.04.25. (csütörtök) 17-19 óráig
FENO
Nyílt nap a FENO-ban
2 hete
Ezen a héten zajlanak a FENO nyílt napjai
Facebook
Legfrissebb hírek
FENO
Vendégek jártak a FENO-ban
6 napja
Vendégek jártak a FENO-ban
Állásajánlatok
Levendula Nagyi
Kapcsolat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye

1157 Budapest, Árendás köz 4-6.

Tel./Fax:
06-1/306-3184
06-1/307-6263
06-1/ 271-0209

 E-mail: igazgato@eszixv.hu

 Facebook: facebook.com/eszixv